ankara shoppin fest basın bülteni

ANKARA SHOPPING FEST GÖRKEMLİ ORGANİZASYON İLE BASINA TANITILDI.

22:07




ANKARA ALIŞVERİŞ FESTİVALİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE
TANITILDI

Ankara Alışveriş Festivali, Sheraton Otel’de düzenlenen renkli bir organizasyon ile Ankara’nın önde gelen iş adamları ve basın mensupları ile buluştu.




Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Ankara Alışveriş Festivali, Sheraton Otel’de 30 Nisan düzenlenen kahvaltılı basın toplantısı ile Ankara’nın önde gelen iş adamları ve basın mensuplarına tanıtıldı.Bando takımı ve tahta bacakların gösteriler yaptığı  tanıtım toplantısı,  karnaval havasında başladı. 


Vali yardımcısı Yıldırım Uçar, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Nail Çimen, Ankara Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci  , Ankara Ticaret Odası Alışveriş Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Yüksel Tavşan, Türkiye Genç İş Adamları Derneği Ankara Başkanı Barış Aydın, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Baskanı Seçim Aydın, Ankara Mobilyacılar Derneği Başkanı Hüseyin Taklacı  ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Ergin Şentürk’ün katıldığı organizasyonda Ankara Ticaret Odası meclis üyeleriyle komite üyeleri de yer aldı.


Ünlü spiker Çağatay Gökmen’in sunuculuğunu üstlendiği tanıtım toplantısında, açılış konuşmasını yapan Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek festivalin 6 Haziran’da başlayacağını ve 29 Haziran’da sona ereceğini söyledi.  Ankara Ticaret Odası ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İşbirliği ile organize edilen festivale bu yıl, ATO’nun 12,5 milyon lira, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de 12,5 milyon lira kaynak ayıracağını belirten Bezci, hiçbir odanın böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmadığını ve bütçe ayırmadığını kaydetti.



Ankara Alışveriş Festivalini kentin ekonomisini canlandırmak ve şehri cazibe merkezi haline getirmek için düzenlediklerini ifade eden Bezci, 2012'de düzenlenen ilk festivalde önceki yılın aynı dönemine göre toplam cirolarda yüzde 33'lük bir artış tespit edildiğini kaydetti. Bezci, "Yüksek hızlı tren seferlerinde yüzde 50 indirim uygulanmıştı. TCDD'den alınan bilgiye göre festival süresince Ankara'ya trenle 294 bin kişi gelmişti. Esenboğa havaalanından alınan bilgilere göre de yabancı turist sayısı yüzde 22, yerli turist sayısı da yüzde 20 artmıştı" şeklinde konuştu. Milli Piyango Genel Müdürlüğü ve Bankalar arası Kart Merkezi ile yapılan protokol uyarınca festival süresince banka ve kredi kartlarıyla 25 lira ve üzerindeki alışverişlerde kura numarası alındığını belirten Bezci, 2012'de çekilişle 22 araç verildiğini, bu araçların da yüzde 30'a yakınını Ankara dışından gelenlerin kazandığını anımsattı. Bezci, geçen yıl başkent genelinde tüm alışveriş merkezlerinin, perakendecilerin ve cadde mağazalarının cirolarının ortalama yüzde 19,6 artış gösterdiğini ifade ederek, festivalin ilk yılında 1.6 milyar lira, ikinci yılında ise 2,5 milyar liralık kredi kartı harcaması yapıldığını belirtti. Bezci, geçen yıl 222 aracın çekilişle dağıtıldığını, bunların da yüzde 30'unun şehir dışından alışverişe gelenler tarafından kazanıldığını bildirdi.

Bu yıl da Ankara'nın ünlü cadde ve sokaklarında çok sayıda etkinlik yapılacağını söyleyen Bezci, "Ankaralılar ve Ankara dışından gelecek olan misafirlerimiz en cazip fiyatlarla ihtiyaçlarını karşılamak ve çeşitli etkinliklere katılarak eğlenme fırsatı bulacaklar. Bu festivalde de yine sürprizlerimiz olacak. Konserlerin yanı sıra gösteriler, kültürel etkinlikler ve rekor denemeleri gibi organizasyonlar düzenleyeceğiz” diye konuştu. Ankara Ticaret Odası Alışveriş Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Yüksel Tavşan da konuşmasında festival programı hakkında bilgiler verdi. 
Ankara Alışveriş Festivali’nin etkinlik alanları tüm katılımcılar ile paylaşıldı. Ankara’yı Dünya’ya tanıtan bu etkinliğe, basın camiasının yanı sıra Ankara’nın önde gelen iş adamları ve alışveriş merkezi yöneticileri de yoğun ilgi gösterdi. Hazırlıklarının aylar öncesinde başladığı festival, Uluslararası boyut taşımasının yanı sıra gördüğü yoğun ilgiyle de ses getirdi.


Bir sonraki adımını açılış gongu ile 6 Haziran’da gerçekleştirecek Ankara Alışveriş Festivali, alışveriş tutkunlarını Ankara’da bir araya getirmeye hazırlanıyor.





Benzer Yazılar

0 yorum

Abone Ol


Like us on Facebook