Ankara Profesyonel Aşçılık Kursu

Turkishculinaryacademy'de Macaron Workshop

11:42


Evet evet sizi duyuyorum.Şimdi bu nerden çıktı diyorsunuz.Ama inanın kozmetik kadar özellikle tatlı konusunda uzmanlık alanımı hafife almayalım lütfen. Eskiden bir sürü yemek/gurme eğitimleri almıştım.Ama Ankara'da bu kadar fazla eğitim veren kurum yoktu.
Turkishculinaryacademy iş garantisi veren profesyonel aşçılık ve pastacılık okulu.


TCA bu sürekli eğitimlerin yanı sıra eğlenceli workshop'lar da gerçekleştiriyor. Eğer merakınız varsa programlarına  göz atabilir ya da arayıp bilgi alabilirsiniz. Bende geçtiğimiz günlerde çok merak ettiğim macaron workshop'una katıldım.




Sevgili Oya Hoca'mız büyük bir sabırla bize önceden aşamaları anlattı.


Hepimizin önüne hazırlanmış malzemeleri nasıl kullanacağımızı bahsetti.


Ve işte macaron tarifi. Öncesinde soğuyup beklemesi için ganajını hazıladık. Tereyağını yakmadan üzerine çok az karabiber ekledik.Karabiber çikolata tadını ön plana çıkartıyormuş.




Çok ciddi çalışırım.


Normalde macaron için hazır toz ürün kullanırlarmış kıvamı tutturabilmek için.Ama biz gerçek badem ezmesiyle toz pudra şekerini eledik.Mereng ile şurubun zamanını iyi ayarlamak gerekiyor.Birde şurubu mikserde hazırlarken kenarındaki şekerlemeri (kıtırlıkları ) almıcakmışız çünkü kıvamını bozuyormuş.



Önceden ısıtılan fırında 8-10 dakika pişirdik.Sabırsızlıkla gözlemlediğim doğrudur.


Valla tadı çok lezzetliydi.Ama çok zahmet verici ve dikkatli yapılması gerekiyor.Bence en güzeli gidip satın alıp yemek :) Ama bu tarz workshop'lerde çok eğlenceli ve bilgi verici oluyor.
















Benzer Yazılar

1 yorum

  1. Off mutlaka evde deneyeceğim,tutturmazsam artık hazıra konarim:D ♡♡

    YanıtlaSil

Abone Ol


Like us on Facebook